Goede Voeding





regels

calorieen

koolhydraten

eiwitten

vetten

vitamines

vetverbranding

stofwisseling

schema's

links

Voorbeeld verhouding 6 maaltijden per dag
maaltijdschema goede-voeding
Maaltijd
(7:30)
1.
 -2 boterhammen of 1 -mueslibol
-bolletje puntje
-fitnessbol
-krentenbol
Beleg: (weinig/geen boter)
-rosbief
-runderrookvlees
-paardenvlees
-tonijn in water
-sardientjes

-kipfilet
-kalkoenfilet
-appelstroop
-honing
-broodje gezond
(sla, tomaat,
komkommer)
 -of 50 gr.
(met magere melk)
-brinta
-muesli
-havermout
Drinken:
-water
-magere melk
-optimel
-biogarde

  -en half bakje magere kwark, yoghurt of 4 eitjes zonder eigeel (bij 1. en 3.)
- + 1 fruit

(10:00)
2.
  -de helft van 1. of 2
- + 1 fruit
-cracker
-rijstwafel

(12:30)
3.
  zelfde als 1.

(15:00)
4.
 zelfde als 2.

(18:00)
5.
  warme maaltijd
(mag ook op 3.)
-rijst
-pasta
-aardappels

vlees(mager):
-kipfilet
-biefstuk
-kalkoenfilet
-rundertartaar
vis(goede vetten):
-koolvis
-kabeljauw
-zalm

-makreel
-haring
-tonijn in water
  bakken in olie, niet in vet, groenten zonder toegevoegde suikers

(21:00)
6.
 -eiwit mager-4 eitjes
-half bakje kwark
-yoghurt

  Zorg dat tussen de maaltijden in minimaal een tijd van 2 tot 2,5 uur zit.